Oppsett VPN med IKEv2

Windows

Følg samme prosedyre som oppsett med PPTP
I stedet for PPTP benyttes kryptering med IKEv2 og EAP-MSCHAP v2 autentisering.

Windows har auto-detect på VPN-type og benytter den som er tilgjengelig. I noen tilfeller må en sette IKEv2 manuelt, feks dersom når vpn-serveren støtter flere typer.
Dette gjøres ved å gå inn på vpn-innstillingene for tilkoblingen en la inn og endre følgende:

Mac OS X

1. Gå til Systemvalg og velg Network

2. Trykk på +-knappen nederst til venstre. Velg så Grensesnitt VPN, VPN-type L2TP IPSec. Fyll inn adressen til vpn-serveren.

Du har nå lagt til en ny VPN-tilkobling, men må konfigurere den først.

3. Fyll inn tjeneradresse (samme som adressen til vpn-serveren) og brukernavnet ditt. Trykk deretter på autentiseringsinnstillinger.

4. Fyll inn ditt personlige passord i passord-feltet, samt delt hemmelighet (ikke det det samme som ditt personlige passord). Trykk deretter OK.
5. Trykk på avansert og velg "Send all trafikk over VPN-forbindelse". Trykk deretter OK

Du skal nå kunne trykke på koble til knappen.